קורס קונדיטוריה

מועד פתיחה: 06.11.19 יום ד׳ 17:00
מודיעין - ישפרו סנטר (שד' המקצועות 16)
שתף עמוד:

קורס קונדיטוריה למתחילים, 14 מפגשים שבועיים.

המשתתפים בקורס אומנות הקונדיטוריה של רשת 4Chef , יעברו קורס מעשי המקיף את נושאי הקונדיטוריה הקלאסית והמודרנית.

נלמד שיטות עבודה בסיסיות ומורכבות ויישמו אותן על חומרי גלם איכותיים בעולם הקונדיטוריה, תוך יצירת קינוחים מיוחדים.

מתנה למשתתפי הקורס: מקטורן שף, חוברת מתכונים, כרטיס מועדון המעניק 10% הנחה לקניות ברשת + מתנת יום הולדת שנתית.

 

cours

סילבוס הקורס
עוגות בחושות

מבוא עיוני על הקצפות ועל חיבור חומרים. נפגוש מושגי יסוד בקונדיטוריה ובתהליכי הכנה ואפייה של מוצרים מתוקים. נלמד שיטות הכנה ונתנסה בהן.

קרמים וטארטים

אחרי שהבנו איך מכינים את הבצק, נלמד את מלאכת הרידוד. נתמודד עם הקשיים שמציב בפנינו הבצק העשיר והפריך הזה. עוד נלמד על הכנת קרמים, חומרים מסמיכים ופיסטור חומרי גלם. נכין טארטים גדולים וקטנים, מתוקים ומלוחים.

שמרים - לחם

מבוא עיוני מעמיק על שמרים. כל מה שרציתם לדעת עליהם ועל הבצק בו הם חיים. נכין סוגים שונים של לחמים ולחמניות, פוקאצ’ות וחלות. נלמד קליעה ונתינת צורות ללחם.

גבינות ומרנג

מדוע עוגת גבינה נוטה “ליפול” ולהחרץ – נלמד איך למנוע תופעות נפוצות באפיית עוגות גבינה. נכין מוס גבינה, עוגה אפויה וטארטים. כמו כן, נפגוש את כל סוגי המרנגים, נלמד על הקצפת חלבון ונכין נשיקות מרנג.

מוסים ומקרונים

עולם הקינוחים הקרים. נתמודד עם חומרים קושרים, הקצפות, כניסת מסות קלילות למסות דחוסות. כמו כן, מקרונים בשלל צבעים ומילויים, בשתי שיטות ההכנה הקלאסיות, על בסיס מרנגים שונים.

קינוחים מודרניים

וירטואוזיות בעולם הקינוחים. ניקח את מה שלמדנו ונקפוץ כיתה. קינוחים מורכבים יותר, שימוש בחומרים שעוד לא פגשנו, כוח ההמצאה פוגש את המתוק.

פטיפורים

קטנים קטנים ומורכבים. שיעור שיש בו נציגות של מה שלמדנו, בצק פריך, קרמים, מסות שומניות, הקצפות והסמכות. כמו כן, מפגש ראשון עם בצק רבוך- עולם הפחזניות.

בצק פריך- עוגיות

מבוא עיוני מעמיק על בצק פריך, שיטות הכנה ואיחסון. נכין שלל עוגיות ונלמד על חיי מדף נכונים ואיך מגיעים לשם.

בצק עלים

נלמד על הטכנולוגיה המאלפת של בצק דפים. שיעור מלא אפייה, מתוקה ומלוחה, והתנסות בהכנת בצק עשיר ורב אופי, שניתן לקחת לכל כיוון שנרצה, מתוק ומלוח.

שמרים מתוקים - מאפים

אחרי שהבנו מה השמרים צריכים, ניקח אותם לעולם מאפי הבוקר. נלמד סוגי בצקים שונים, קל יותר, והעולם המורכב של שמרים עלים. נכין מאפים בצורות ומילויים שונים ומגוונים.

שוקולד

עולם השוקולד. השיעור מועבר על ידי סיגל קרפל, שוקולטיירית עילית. כיתת אומן מעשית, מפגש עם הגנאש ועם טמפרינג של שוקולד. פרלינים, ממתקי שוקולד וקישוטים.

קינוחים קלאסיים

קלאסיקות בעולם הקינוחים. קינוחים קרים, אפויים, אישיים, קינוחי כוסות. קינוחים מורכבים וגם פשוטים.

טכניקות עיצוב מתקדמות

שיעור שמתמקד בטכניקות קישוט עכשוויות לעיצוב וציפוי עוגות

פרויקט גמר

המשתתפים בוחרים מתכון ומתמודדים עימו מתחילת ההכנה ועד סופה. זו הדרך שלנו להבהיר לתלמיד דרך חווייה של התמודדות, עד כמה למד והעצים את הביטחון העצמי שלו באפייה והתמודדות עם תהליכי הכנה מורכבים. זוהי גם מסיבת הסיום והפרידה שלנו מהקורס.

בהנחיית הקונדיטורית: דלית קפלן

דלית קפלן התחילה את מסעה בעולם הקונדיטוריה בבית הספר Belouet Conseil בפריז ולאחר מכן התמחתה בלונדון בכמה מסעדות מובילות בעלות דירוג כוכבי מישלן. לאחר שובה לארץ עבדה דלית כשף קונדיטור במסעדות מובילות בינהן "גיליז", "אלי אולי" ו"טורקיז". דלית מעידה כי היצירתיות והחידוש המתמיד בעבודה, יחד עם שילוב החומרים האין סופי, הם המניעים אותה ומעוררים בה מדי יום אהבה גדולה למקצוע. הודות לניסיון העצום ולידע הרחב שלה, מובילה דלית גם את קורסי הקונדיטוריה של 4Chef במודיעין.

לעמוד השף >
שתף עמוד:
מפגש 1 מתוך 14
הרשמה לקורס
מחיר למשתתף
4,100.00
בחר כמות
1
  • ניתן להצטרף לקורס שכבר נפתח, לתאום מראש התקשרו אלינו.
להזמנה טלפונית: 08-9110900
תאריך: 06.11.19 יום ד׳
שעה: 17:00
תאריך: 13.11.19 יום ד׳
שעה: 17:00
תאריך: 20.11.19 יום ד׳
שעה: 17:00
תאריך: 27.11.19 יום ד׳
שעה: 17:00
תאריך: 04.12.19 יום ד׳
שעה: 17:00
תאריך: 11.12.19 יום ד׳
שעה: 17:00
תאריך: 18.12.19 יום ד׳
שעה: 17:00
תאריך: 25.12.19 יום ד׳
שעה: 17:00
תאריך: 01.01.20 יום ד׳
שעה: 17:00
תאריך: 08.01.20 יום ד׳
שעה: 17:00
תאריך: 15.01.20 יום ד׳
שעה: 17:00
תאריך: 22.01.20 יום ד׳
שעה: 17:00
תאריך: 29.01.20 יום ד׳
שעה: 17:00
תאריך: 05.02.20 יום ד׳
שעה: 17:00
0 תגובות