שליח חינם עד 7 ימי עסקים בקניה מעל 299 ₪

צור קשר שלום אורח,
0 0
מוצר
סה״כ
כמות
סה״כ מוצרים: 0.00
*חבר מועדון? הזדהה בהמשך וקבל הנחה.
שירות לקוחות: 08-9110900

מתכונים לראש השנה 2020

עם תבנית שקעים נמוכים Zenker

 

חברי מועדון מרוויחים יותר!
בואו לאחד מסניפי הרשת קנו ב 100 ש”ח ומעלה וקבלו מאתנו מתנה לחג.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

קוקילידה (שוקולד צ’יפס)  
של הקונדיטורית דלית מיצינמכר

מרכיבים:

עוגיות שוקולד צ’יפס בסיס:

  • 250 גר’ קמח מנופה
  • 2 שליש כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • 200 גר’ חמאה רכה
  • 140 גר’ סוכר
  • 130 גר’ סוכר חום
  • 2 ביצים מדיום
  • חצי כפית מחית וניל
  • 1 כפית מים
  • 400 גר’ שוקולד צ’יפס מריר/חלב/וניל
  • 70 גר’ אגוזי מלך קצוצים גס        

אופן הכנה:

  1. במיקסר עם וו גיטרה, מקציפים חמאה, סוכר במהירות גבוהה עד שהתערובת מלבינה לגמרי.
    מוסיפים את הסוכר החום וממשיכים להקציף עד שהתערובת תופחת. מוסיפים את הביצים בהדרגה ואת הוניל.
  2. מוסיפים את התערובת של היבשים (קמח, סודה לשתייה ומלח) בערבול איטי.
    מוסיפים את המים, השוקולד והאגוזים הקצוצים עד שנבלעים. לא לערבל יותר מדי.
  3. מקררים את התערובת, אפשר לקרר את זה גם שבוע במקרר.
    שוקלים לחתיכות במשקל של 15-20 גרם, מגלגלים לכדורים ומשטחים קלות על מגש מרופד בנייר אפיה, במרווחים גדולים.
  4. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-נמוך (160 מעלות) 15 דק’ עד שהעוגיות מזהיבות ונשארות מעט רכות כשהן יוצאות מהתנור ומתקשות כשהן מתקררות.
  5. לוקחים גלידה וניל ומרככים בקערת מיקסר בעזרת וו גיטרה, לוקחים טבעת בקוטר העוגייה ממלאים גלידה ומקפיאים מס’ דקות.
  6. מוציאים מהמקפיא ויוצרים סנדוויץ’ בעזרת 2 עוגיות משני צידי טבעת הגלידה

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

עוגיות שיבולת שועל, תפוחים ורימונים
של השפית טל האוזן  

מרכיבים:

  • 135 גר’ חמאה רכה
  • 80 גר’ סוכר
  • 80 גר’ סוכר חום כהה
  • 1 ביצה בגודל Lבטמפרטורת החדר
  • רבע כפית תמצית וניל
  • 190 גר’ קמח
  • קורט מלח
  • קורט קינמון
  • 3 גר’ אבקת סודה לשתיה
  • 70 גר’ שיבולת שועל עבה
  • 25 גר’ תפוח עץ מיובש חתוך לקוביות
  • 25 גר’ רימונים מסוכרים
  • 25 גר’ שוקולד צ׳יפס

אופן הכנה:

בקערה להניח את החמאה הרכה עם הסוכר הלבן והיום כהה. בעזרת לקקן לערבב הייטב יחדיו עד קבלת מירקם אוורירי.
להוסיף את הביצה ולהמשיך לערבב עד קבלת עיסת החמאה אחידה מחדש.
להוסיף את הוניל, קמח, מלח, אבקת סודה לשתיה, קינמון, שיבולת שועל תפוחים, רימונים ושוקולד צ’יפס
ולערבב הייטב עד קבלת בצק ( הבצק מאוד דביק)
להכניס למקרר ולתת לעיסה להצטנן. לשקול 40 גרם ולשטח בתבנית.
לכוון את התנור למצב טורבו, לאפות 180 מעלות כ 10-12 דקות .
העוגיה תיהיה יציבה מבחוץ וראה מבפנים.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

לביבות תפוחי אדמה אפויות
של שפית אלה חורי רקנטי

המתכון ל-12 לביבות בתבנית שקעים נמוכים.

מרכיבים:

  • תבנית שקעים נמוכה
  • 2 תפא בינונים, צהובים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • כף מיונז
  • ביצה
  • 2 כפות שטוחות קמח תופח
  • 2 כפות בצל מטוגן (אפשר קפוא)
  • מלח, פלפל
  • לקישוט ניתן לשלב מה שאוהבים: אפונים, פטריות חתוכות דק, קשוא חתוך דק, בצל סגול חתוך


אופן ההכנה

  1. מבשלים תפו”א לפירה: שמים בסיר, מכסים במים ומוסיפים כפית מלח. מרתיחים ומבשלים כ 25 דק, עד שהתפו”א רכים. מועכים לפירה חלק ומקררים מעט.
  2. מוסיפים את כל המרכיבים, מערבבים ומתקנים תיבול. מיונז, ביצה, קמח, בצל מטוגן, מלח פלפל.
  3. מעבירים כ 2 כפות מהתערובת לכל שקע בתבנית.
  4. מטביעים במרכז ירקות (פטריה, אפונים וכו)
  5. אופים 20-25 דק ב 170 מעלות עד הזהבה אחידה.
  6. מחכים לצינון קל ומחלצים.

הערות וגיוונים:

* אפשר להמיר את התפו”א בבטטה
* אפשר להכין את הלביבות מתפוחי אדמה שנשארו ממרק שבשלתם.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

טארטלט דבש
של שפית אלה חורי רקנטי

המתכון ל 24 טארטלטים, בתבנית שקעים נמוכים.

מרכיבים לבצק פריך:

  • 230גרם קמח
  • 130 גרם חמאה קוביות
  • ביצה בגודל מדיום
  • 3 כפות מי קרח
  • 3 כפות סוכר
  • קורט מלח

מרכיבים למילוי קרם דבש:

  • 3 חלמונים
  • כפית מחית וניל
  • 800 מ”ל שמנת מתוקה
  • 160 גרם סוכר
  • 50 גרם קורנפלור
  • רבע כפית מלח ים דק (או רגיל אם אין)
  • 160 גרם דבש

אופן ההכנה

  1. בצק פריך: מעבירים קמח, סוכר, מלח, למעבד מזון. מעבדים 10 שניות.
  2. מוסיפים חמאה, מעבדים בפולסים עד פירורים.
  3. מוסיפים מים, ביצה, ומעבדים רק עד קבלת בצק.
  4. מניילנים ומקררים שעה לפחות.
  5. קרם דבש: בסיר עם תחתית כבדה מבשלים: שמנת, מלח, קונפלור, סוכר, וניל עד רתיחה עדינה מאוד, תוך כדי טריפה.
  6. בקערה נפרדת טורפים חלמונים.
  7. מוסיפים שליש מהשמנת החמה לחלמון: טורפים היטב. מוסיפים כך עוד שליש ועוד אחד עד איחוד. מניחים בצד לקרור.
  8. מרדדים את הבצק, על משטח מקומח, לעובי של 1 מ”מ. שימו לב שהבצק צריך להיות דק יחסית, כי  הטארטלטים קטנים.
  9. קורצים עם קורצן עגול ברוחב 10 ס”מ, ומרפדים כל שקע.
  10. טורפים שוב את הקרם כדי לוודא ערבוב אחיד. מעבירים לכלי עם פיה נוחה ומוזגים לכל שקע שריפדנו בבצק.
  11. אופים בתנור ב 170 מעלות, כ 20 דקות
  12. מעבירים לתחתית התנור לעוד 4 דקות.
  13. מצננים מעט ומחלצים מהתבנית.

הערות וגיוונים:

* ניתן להוסיף לקרם טעמים שונים בזמן בשול השמנת:
  כפית נס קפה / תיון של צ’אי מסאללה (מוציאים אחרי רתיחה) / גרידת תפוז / רבע כפית קינמון.

* אל תוותרו על האפיה בתחתית התנור בסוף: היא תאפה את הטארט מלמטה ותיתן לו פריכות.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

cookielida - מתכון

קוקילידה

  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 2 ביצים בטמפ’ החדר
  • 50 גר (1/4 כוס) סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית מלח
  • 160 גרם (כוס ועוד 2 כפות) קמח
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 40 גרם 4 כפות קקאו
  • לא חובה – חצי כוס צימוקים/אגוזים

 

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה שמים שמן, ביצים, סוכר חום ולבן, וניל ומלח.

לאחר ערבוב מוסיפים קמח, סודה לשתייה וקקאו עד שהתערובת אחידה ומעט דביקה. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים מעט.

יוצרים עוגיות בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, כ-10 דקות, מצננים מעט.

בתאבון!